• A foglalkoztatás régi-új formái

  A munkaerőpiac a technológiai fejlődés és a gazdasági változások hatására egyre gyorsabban változik. Milyen megoldásokkal válaszolhatnak a cégek az új igényekre?

  A kommunikációs és informatikai szektorban zajló rohamos fejlődésnek köszönhetően már a korábbi években is egyre kevesebbeket kötött helyhez a munkájuk.

  Részletek
 • Egyre több vendéglátós oldja meg így az égető emberhiányt

  A vendéglátószektorban bőven vannak olyan cégek, akik a saját gazdálkodásukból megtartották az alkalmazottjaikat, de sokan leépítettek és most élénken érdeklődnek, miként lehetne visszapótolni őket. 

  Részletek
 • Segítségnyújtás és megtakarírás

  A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása segítségnyújtás és megtakarítás is egyben.

  Részletek
 • Minimálbér és garantált bérminimum 2021

  A 2021. január 25-ei megállapodás értelmében a munkaadói oldal és a munkavállalói szervezetek abban állapodtak meg, hogy 2021-ben 4%-kal emelkednek a kötelező legkisebb keresetek, ezzel bruttó 167 400 Ft-ra, azaz nettó 111 321 Ft-ra emelkedik, a garantált bérminimum pedig 219 000 Ft-ra, azaz nettó 145 635 Ft-ra nő.

  Részletek
 • Extrém szituációkban az atipikus foglalkoztatás jelentheti a megoldást

  Nem csökkennek a toborzási költségek, a minőségi munkaerő megtalálása az átmeneti bőség után 2021-ben is nehéz lesz, így továbbra is koncentrálni kell a megtartásra. A kölcsönző cégeknek pedig építeni kell a HR szolgáltatói attitűdöt, amely a kölcsönvevő és a munkavállaló igényeit is kiszolgálja, mondta el a HR Portalnak Dénes Rajmund Roland, a MMOSZ elnöke.

  Részletek