• Mennyit lehet keresni 2022-ben?

  2022. január 1-től 19,5%-kal emelkednek a kötelező legkisebb keresetek, így a minimálbér ezzel bruttó 200 000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 260 000 Ft-ra nő. Nézzük mit jelent ez heti, napi vagy órabérben!

  Részletek
 • Újévi fogadalmak észszerűen!

  Magyarországon minden ötödik ember tesz újévi fogadalmat, de februárban már csak a fogadkozók 25%-a büszkélkedhet azzal, hogy kitartott, végül csak 8% teljesíti önmagának tett ígéretét. Miért? Mert nincs ötlete, hogyan teremtse meg a lehetőségeket ahhoz, hogy az elhatározását végig is csinálja.

  Részletek
 • Vegyél példát most a Mikulásról!

  Húzós az év vége? Felgyűltek a teendők a munkában és az ünnepi készülődéssel is kezdesz elúszni? Gondolj bele a Mikulás helyzetébe, akinek mindössze egy (!) nap áll a rendelkezésére, hogy ajándékot csempésszen az ország összes csizmájába!

  Részletek
 • Gyermeket nevelők SZJA visszaigénylése

  Megjelent a NAV oldalán a VISSZADO elnevezésű nyilatkozat a gyermeket nevelő magánszemélyek szja-visszatérítéséhez. Töltse ki és küldje be a NAV-hoz az űrlapot 2021. december 31-ig. Amennyiben a NAV-nak nincs tudomása minden szükséges adatról, nem kaphatja vissza 2022. február 15-ig a visszaigényelhető adót.

  Részletek
 • Befejezte tanulmányait a gyermekem: meddig jogosult ingyenes orvosi ellátásra?

  Általános tévhit a diákok körében, hogy az ingyenes orvosi ellátásra való jogosultság akkor szűnik meg, amikor véget ér az utolsó tanév. Ez azonban nincs így: az ingyenes orvosi ellátás nem a tanév végéhez, hanem a diákigazolvány érvényességéhez igazodik.

  Részletek