• Befejezte tanulmányait a gyermekem: meddig jogosult ingyenes orvosi ellátásra?

  Általános tévhit a diákok körében, hogy az ingyenes orvosi ellátásra való jogosultság akkor szűnik meg, amikor véget ér az utolsó tanév. Ez azonban nincs így: az ingyenes orvosi ellátás nem a tanév végéhez, hanem a diákigazolvány érvényességéhez igazodik. Az őszi félévben ez október végét jelenti, ugyanis a tanulói, hallgatói jogviszony megszűnése után a diákigazolvány még október 31-éig érvényes – bármely közép vagy felsőfokú oktatási intézményben most végzett gyermeke eddig az időpontig jogosult a diákkedvezményekre és vállalhatsz a főállásúnál lényegesen kedvezőbb adózású diákmunkát is. Viszont azt sokan nem tudják, hogy ez után még további 45 (!) napig jár az ellátás, ha a jogviszony a megszűnése előtt legalább 45 napig folyamatos volt. Most összeszedtük a témával kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket!

  Részletek
 • Mire figyelj szülőként, ha gyermeked munkát vállal a nyáron

  Néhány nap és kitör a nyáriszünet. A tinédzser és egyetemista fiatalok az év nagy részében otthonról tanultak, a szobájuk lett a tanterem, és sokan tényleg csak a képernyőkön keresztül „találkoztak” a kortársaikkal. Egy ilyen év után, a nyár berobbanásával a fiatalok minden lehetőséget szeretnének megragadni, hogy társaságban legyenek és szórakozzanak. De ki teremtse meg az ehhez szükséges anyagi keretet a számukra?

  Részletek
 • Egyenlő esélyeket és nem csak nőnapon!

  A közelgő, március 8-ai nőnap nemcsak arra ad alkalmat, hogy köszöntsük hölgy ismerőseinket, családtagjainkat, kollégáinkat, hanem arra is, hogy felhívjuk a figyelmet a munkaerőpiacon tapasztalható, nők elhelyezkedését, karrierjét befolyásoló körülményekre.  

  Részletek
 • Gyorsítósáv Pályakezdő Program csak március 31-ig!

  Pályakezdőknek van egy remek lehetőség!  Lényegesen megkönnyítheted az elhelyezkedésed és a nettó béred is jelentősen nőhet, ha felhívod leendő munkaadód figyelmét erre a lehetőségre.

  Részletek
 • Munkahelyi szerelem: házi nyúlra nem lövünk, vagy mégis?

  Több felmérés is azt igazolja, hogy a munkahelyi intim kapcsolatok nagyon is jelen vannak Magyarországon. Romantikázna kollégájával Valentin napon?

  Részletek