Ezzel az összefoglalóval igyekszünk röviden néhány olyan témát említeni a toborzás-kiválasztás témakörében, amit még nem részleteztek más fejvadász cégek vagy állásportálok. Reméljük, sikerül megvilágítani a jelentkezésekkel kapcsolatos esetleges nehézségek, bosszúságok hátterét.

Miért érdemes részletes adatokat megadni regisztrációkor?

  • A kiválasztást végző munkatársak a jelentkezők munkavállalói profiljában az álláshirdetésben szereplő fogalmakra keresnek, mint például középfokú angol, ECDL vizsga, CNC esztergályos stb. Minél több és pontosabb adatot ad meg, annál többször kerül a keresett munkavállalók közé. Ha ezek az adatok csak az önéletrajzban szerepelnek, akkor az első körös szűrésben nem találnak Önre a munkaadók. Regisztráljon minél részletesebb adatokkal! Az állásközvetítés a Humán Centrumnál Önnek minden esetben ingyenes!
  • Bár a fenti előnyök általánosak, de ha Ön mobilról vagy időszűkében regisztrált akkor a pontos elérhetőségi adatait és legfontosabb szakmai tapasztalatát feltétlenül adja meg.

Kerülje el ezeket a hibákat jelentkezéskor!

  • E-mailes jelentkezésnél a tárgy mezőbe írja be a megadott azonosítót vagy pozíció/munkakör nevét, amire a csatolt önéletrajzzal jelentkezik. Egyéb esetben akkor fogják csak átnézni az anyagát és kikövetkeztetni tartalmából, hogy mire jelentkezik, ha kevés a pályázó.
  • Ha kérnek idegen nyelvű önéletrajzot, motivációs levelet, fotót, ne felejtse el csatolni azt is. Először a teljes értékű jelentkezéseket értékelik, és ha azok között lesznek megfelelő pályázók, a feledékenyek ki fognak maradni a kiválasztás következő lépéseiből.
  • Közösségi oldalon ha Ön becenévvel regisztrált, akkor jelentkezésnél írja át ezt a saját teljes nevére. Örülünk Harrison Ford érdeklődésének, de nem tudjuk, hogyan mutassuk be leendő vezetőjének :)

Jelentkezés optimális időpontja

  • A hirdetések jellemzően 4 hétig jelennek meg az egyes honlapokon. A megjelenést követően minél előbb jelentkezzen, hogy önéletrajzával az elsők között találkozzon a hirdető. Lehet, hogy az első jelentkezőkből ki is választják a megfelelőt. Iratkozzon fel álláspostára, hogy mihamarabb értesüljön a legújabb munkalehetőségekről. 

Milyen okai lehetnek a visszajelzés elmaradásának?

  • Tömeges e-mailes jelentkezéseknél fordul elő leggyakrabban. A Humán Centrumnál ha az állásajánlat alatti rövid űrlapot kitölti, biztosan kap visszajelzést a kiválasztási döntésről, akkor is, ha nem került sor telefonos vagy személyes bemutatkozásra. 
  • Nem megfelelően nyújtottuk be a jelentkezést (lásd fentebb a hibáknál)
  • A kiválasztási folyamat sokszor hónapokig elhúzódik, különösen igaz ez, ha a döntéshez külföldről is várnak jóváhagyást.
  • Az is előfordul, hogy a kiválasztott dolgozó elkezdi a próbaidejét, de – ha nem válik be – a korábbi jelentkezőkből ismét válogatnak.